Schaatsbubbel in Heerenveen: EK & World Cups, WK Afstanden niet in Peking!

Er komt begin 2021 een schaatsbubbel in Heerenveen! Behalve het EK Allround en Sprint zullen in Thialf ook twee wereldbekerwedstrijden plaats vinden. Dat heeft de internationale schaatsbond ISU woensdag 4 november bekend gemaakt. Op vrijdag de 13e  had de ISU dan weer slecht nieuws te melden: er gaat een streep door het WK Afstanden in Peking. Op 24 november werd die domper weer wat verzacht: de wereldtitelstrijd wordt verplaatst naar Heerenveen.

EK Allround & Sprint en World Cups

De KNSB en House of Sports organiseren de World Cups in de twee weekenden na het EK Allround en Sprint. Het EK stond in eerste instantie op de kalender voor 8, 9 en 10 januari. Het toernooi schuift een weekend op naar 16 en 17 januari. De wereldbekerwedstrijden vinden plaats van 22 t/m 24 januari en van 29 t/m31 januari. Het WK Afstanden wordt gehouden van 11 tot en met 14 februari.

In Heerenveen zal een bubbel worden gecreëerd waarin de internationale langebaanschaatsers enkele weken zullen verblijven om zo veilig mogelijk aan de wedstrijden te kunnen deelnemen.

Op de sociale media van Jumbo Visma zegt Sven Kramer dat de toewijzing een beloning is na al het harde werk van de KNSB, House of Sports, de schaatsers en de begeleiders. “Iedereen wist dat er met een schuin oog naar ons werd gekeken en we verdienen allemaal een groot compliment dat we erin zijn geslaagd zo’n weekend weg te zetten”, aldus Kramer. “Het is mooi dat we in deze onzekere tijden nog zulke grote toernooien kunnen organiseren. Dat is fantastisch nieuws.”

Geen WK Afstanden in Peking!

Op 13 november 2020 maakte de ISU bekend dat het WK Afstanden dat van 25 tot en met 28 februari op de kalender stond NIET in Peking zal worden gehouden. Er wordt nog wel gezocht naar een alternatieve locatie. Heerenveen is hiervoor in beeld, melden diverse media.

De ISU nam het besluit met onder meer alle andere wintersportbonden en het organisatiecomité in Peking”, zo liet ISU-voorzitter Jan Dijkema weten. „Dat heeft natuurlijk alles te maken met de huidige pandemie. Elke sporter, coach en official zou veertien dagen in quarantaine moeten na aankomst in China, nota bene buiten Peking. Ze willen geen uitzondering maken voor topsporters, dat is door de autoriteiten op het gebied van gezondheidszorg in China bepaald. We betreuren dit besluit, maar we hebben allemaal te dealen met deze onwenselijke situatie.”

De ISU hoopt voor eind november een besluit te nemen over een eventuele alternatieve locatie voor het WK Afstanden.

Bron: schaatsen.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: