Historisch goud voor Noorse Ragne Wiklund op 1500 meter

Ragne Wiklund heeft zondag bij de WK Afstanden in Heerenveen schaatshistorie geschreven. Ze is de eerste Noorse die individueel een medaille wint bij de wereldkampioenschappen. En wat voor een medaille: goud!

Wiklund werd verrassend wereldkampioene op de 1500 meter in een persoonlijk record van 1.54’61. Alle favorieten beten zich stuk op de tijd van de Noorse die de zware omstandigheden in Thialf het beste onder controle had.

Ook de Amerikaanse Brittany Bowe – die zaterdag wereldkampioene werd op de 1000 meter – reed zichzelf stuk. Ze pakte met 1.55’03 het zilver. Evgeniia Lalenkova won het brons in 1.55’09.

Geen medailles dus voor de Nederlandse vrouwen op de 1500 meter. Antoinette de Jong kon na afloop niet anders dan concluderen ‘dat ze het verprutst had’. Ze verloor teveel energie in de eerste rondjes en belandde met 1.55’36 net naast het podium. Ook titelverdedigster Ireen Wust kon geen indruk maken. In de laatste rit van de wedstrijd klokte ze tegen De Jong 1.55’88, de vijfde tijd.

Melissa Wijfje eindigde met 1.56’30 op de negende plaats.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1500 meter dames.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s