Krol wereldkampioen, clean sweep Oranje op 1500 meter

Thomas Krol mag zichzelf weer wereldkampioen op de 1500 meter noemen. De sprinter veroverde zondag bij de WK Afstanden in Heerenveen zijn tweede wereldtitel op de schaatsmijl.. In 2019 was Krol in Inzell ook al de snelste.

Na de diskwalificatie zaterdag op de 1000 meter had Thomas Krol iets goed te maken. En dat deed hij met overtuiging. Met een knappe tijd van 1.43’75 hield hij Kjeld Nuis en Patrick Roest achter zich. De eerste clean sweep voor Oranje op dit WK!

Krol – die al het hele seizoen domineert op de 1500 meter – ging razendsnel van start en bouwde daarmee genoeg voorsprong op onder de tijd van Kjeld Nuis te blijven die al een strakke 1.44’11 op de klok had gezet. Nuis liet aan het eind van een lastig seizoen – dat begon met corona – zien dat hij in de race blijft om volgend jaar zijn Olympische titel te verdedigen.

Patrick Roest reed met 1.45’49 naar het brons, zijn derde medaille op dit WK Afstanden. Donderdag won hij het zilver op de 5000 meter, vrijdag won hij samen met Marcel Bosker en Beau Snellink goud op de ploegenachtervolging.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1500 meter heren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s