Wereldkampioene Schouten: uit de bubbel naar natuurijs!

Irene Schouten heeft zondag in Heerenveen op verbluffende wijze de wereldtitel op de 5000 meter veroverd. Met een persoonlijk record van 6.48’53 zette Schouten de tweede tijd ooit in Thialf op de klok. Schouten is ook de eerste Nederlandse vrouw die wereldkampioene wordt op de 5 kilometer.

De negative split die Irene Schouten liet zien was indrukwekkend. Op het eind van de race was ze nog in staat om er rondjes 31 uit de persen. En precies daarop gingen alle concurrentes stuk. Natalia Voronina en Carlijn Achtereekt probeerden het wel om de tijd van Schouten aan te vallen. In het begin van de wedstrijd lukte dat maar de vrouwen verloren op het eind teveel tijd.

Irene Schouten ging zondag met een duidelijke missie van start. Haar tot dan toe ‘teleurstellende’ WK-weekend glans geven. Vooraf had ze in potentie vier wereldtitels binnen kunnen halen. Tot zondag bleef ze op eentje steken: goud op de team pursuit met Antoinette de Jong en Ireen Wust. Donderdag op de 3 kilometer werd het brons en op de Mass Start ging zaterdag het goud naar Marijke Groenewoud door frustrerende miscommunicatie.

Meteen door naar natuurijs!

In een interview met de NOS zei de wereldkampioene achteraf dat ze besefte dat ze de knop moest omzetten: ,,Ik ben blij dat dat gelukt is. En ik ben ook opgelucht dat ik eindelijk uit de schaatsbubbel mag. Zometeen haalt mijn vriend me op. En dan gaan we meteen door naar het natuurijs!”

Titelverdedigster (en wereldrecordhoudster) Natalia Voronina kreeg zondag het zilver omgehangen. (6.50’99). Carlijn Achtereekte won met 6.52’22 het brons.

Martina Sablikova die jarenlang een abonnement had op de winst op de lange afstanden – oogde moegestreden en kwam met 6.57’67 tot de vijfde tijd.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 5000 meter dames.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s