Patrick Roest: ”Om Nils van der Poel te verslaan moet ik op en top zijn”

Op weg naar de Olympische Winterspelen van Peking leek Patrick Roest jarenlang onbedreigd ”the man to beat”. Tot vorig seizoen ineens Nils van der Poel zich aan de wereldtop meldde en op ongenadige wijze twee wereldtitels in zijn zak stak. Vooral het mislopen van het mondiale goud op de 5000 meter kwam hard aan. De 25-jarige Roest weet dat hij de Zweed op die afstand kan verslaan als hij ”op en top” is.

Schaatsgekkies sprak met Patrick Roest bij de presentatie van de schaatsploeg van Jumbo Visma in de Brabanthallen in Den Bosch.

Een gesprek over de Adelskalender (de ranglijst van beste allrounders aller tijden) die na twee jaar nog steeds door Roest wordt aangevoerd, over zijn contract dat na de Winterspelen afloopt en natuurlijk over de excentrieke Zweed Nils van der Poel die ineens zijn grootste concurrent is geworden.

Schaatsverslaggever Liesbeth de Wijs in gesprek met Patrick Roest
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s