Tweede nationale titel 500 meter voor Kai Verbij

Kai Verbij is Nederlands kampioen op de 500 meter. Bij de NK Afstanden in Heerenveen toonde Verbij zich uiterst stabiel met overwinningen op beide 500 meters. Hij won de eerste omloop in 34’79, de tweede in 34’71. Zes jaar geleden pakte de 27-jarige schaatser van Jumbo Visma zijn eerste nationale titel op de 500 meter.

Dai Dai N’tab veroverde het zilver in het klassement, het brons was voor Hein Otterspeer.

N’tab had geen gelukkige eerste 500 meter. Hij viel bijna voorover na de start en eindigde als vierde in 35’16. De tweede 500 meter verliep beter in 34’92.

Hein Otterspeer had juist minder geluk in de tweede omloop. Hij reed een hele slordige laatste bocht en kwam tot 35’22. Op de eerste omloop noteerde hij 34’89.

Merijn Scheperkamp reed een uitstekende tweede 500 meter in 34’82, de tweede tijd. Daarmee maakte hij zijn diskwalificatie van eerder op de dag volledig goed. Zijn tijd is namelijk ook goed genoeg om samen met Verbij, N’tab en Otterspeer de eerste serie wereldbekerwedstrijden te mogen rijden. Ook Janno Botman mag mee. Hij noteerde 35’05 op de eerste 500 meter.

Ronald Mulder kende een dramatische start van zijn Olympisch seizoen. De sprinter moest de tweede 500 meter laten schieten omdat hij in de eerste race last kreeg van een liesblessure. Het bleek een verrekking te zijn waardoor hij wellicht minder lang uitgeschakeld is dan het zich eerst liet aanzien. Ook Kjeld Nuis meldde zich af voor de tweede 500 meter na een tegenvallende eerste omloop.

Klik hier voor het eindklassement 500 meter heren

Klik hier voor de volledige uitslag van de tweede 500 meter heren

1e 500 meter heren

De eerste 500 meter bij de heren leverde meteen drama op aan het begin van het nieuwe schaatsseizoen. Kai Verbij noteerde met 34’79 de snelste tijd. Hein Otterspeer moest alleen rijden door de diskwalificatie van Merijn Scheperkamp na twee keer vals. Otterspeer werd tweede in 34’89. Janno Botman reed met een persoonlijk record van 35’05 naar de derde tijd.

Dai Dai N’tab had een slechte start en viel bijna voorover. Met 35’16 werd hij vierde. Zijn directe tegenstander Ronald Mulder moest opgeven door een liesblessure. Weer pech aan het begin van het seizoen voor Mulder!

Kjeld Nuis werd zevende in 35’27. Hij had een valse start en werd daarna in de laatste bocht gehinderd door zijn tegenstander.

Kanshebber Merijn Scheperkamp kreeg twee keer vals achter zijn naam en dus werd hij gediskwalificeerd.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1e 500 meter heren

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s