Irene Schouten prolongeert nationale titel met baanrecord

Sensatie zaterdagmiddag op de 3000 meter dames in Heerenveen! Irene Schouten dook ruim 2 seconden onder het baanrecord van Natalia Voronina en prolongeerde met 3.54’59 haar nationale titel.

Titelverdedigster Schouten ging rap van start en kon op indrukwekkende wijze in de 30’ers blijven rijden. Ze liet haar directe tegenstandster Carlijn Achtereekte bijna 8 seconden achter zich. De regerend Olympisch kampioene kwam over de streep in 4.02’16, de derde tijd.

Wereldkampioene Antoinette de Jong zette in de laatste rit van de wedstrijd 4.00’83 op de klok. Een uitstekende tijd die hoorde bij een uitstekende race. Maar door het geweld dat Schouten eerder op het ijs liet zien verbleekte de prestatie van de Jong. Ze won er het zilver mee maar daar was ze achteraf allesbehalve tevreden mee.

Ook Joy Beune kon met een goed goed gevoel terugkijken op haar 3000 meter. Ze begon stoer en moest dat in de slotfase bekopen maar haar 4.02’71 was goed voor de vierde tijd.

Veterane Ireen Wust schaatste op stabiele, betrouwbare wijze naar de vijfde plaats met 4.03’01, de vijfde tijd. ..

Melissa Wijfje kwam tot de zesde tijd (4.03’57) en viel daarmee net buiten de boot voor de wereldbekertickets. Die gaan naar Schouten, De Jong, Achtereekte, Beune en Wust.

Reina Anema, de nummer twee van vorig jaar, eindigde dit jaar met 4.04’45 op de achtste plaats. Ook Esmee Visser kwam met 4.07’46 (de twaalfde tijd) niet uit de verf.

De jonge generatie maakte wel indruk. Merel Conijn haalde met 4.04’06 vier seconden van haar PR af. Ook Sanne in ’t Hof, Evelien Vijn en Robin Groot scherpten hun persoonlijk toptijden aan.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 3000 meter dames.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s