Jutta Leerdam ontneemt Femke Kok nationale titel 500 meter

Op zeer overtuigende wijze heeft Jutta Leerdam zaterdag bij de NK Afstanden in Heerenveen laten zien dat we in dit Olympisch seizoen ook op de 500 meter rekening met haar moeten houden. Leerdam won in Thialf beide 500 meters en ontroonde daarmee favoriet Femke Kok als Nederlands kampioene.

De strijd om de titel werd gestreden in de laatste rit. Jutta Leerdam bleef met 37’49 titelverdedigster Kok voor die in 37’62 over de streep kwam. Ook op de eerste 500 meter was Leerdam sneller. Ze sloeg met 37’58 een flink gat in vergelijking met de 37’75 van Kok.

Michelle de Jong reed in de luwte twee prima 500 meters: 37’77 en 37’90. Goed voor het brons en een ticket voor de eerste serie wereldbekerwedstrijden waar ze in gezelschap van Kok en Leerdam mag aantreden.

Marrit Fledderus pakte net geen podiumplaats in het klassement. In de tweede omloop reed ze 37’96. Haar eerste race ging in 37’90. De vijfde tijd van de dag en dus goed genoeg voor een wereldbekerticket. Ook Dione Voskamp heeft een startbewijs op zak voor de World Cups. In de eerste omloop noteerde ze 37’89, de vierde snelste tijd van het weekend.

Jorien ter Mors pakte naast de wereldbekertickets. Ze noteerde 38’29 en 38’00. In het klassement eindigde ze op de zesde plaats.

Letitia de Jong kon weinig indruk maken bij de NK Afstanden. Na een verloren jaar door een slijmbeursontsteking kwam ze in de tweede omloop niet verder dan 38’73, na 38’43 in haar eerste race.

Sanneke de Neeling – die haar rentree maakte na een knie-operatie – kwam op de eerste 500 meter hard ten val en moest zich afmelden voor de tweede omloop.

Klik hier voor het klassement 500 meter dames

Klik hier voor de volledige uitslag 2e 500 meter

Eerste 500 meter dames

Jutta Leerdam won de eerste 500 meter bij de NK Afstanden in Heerenveen. Met 37’58 sloeg ze een groot gat met topfavoriete Femke Kok. Die zette met 37’75 de tweede tijd op de klok. Michelle de Jong was ook maar nipt langzamer dan Kok met 37’77.

Dione Voskamp noteerde de vierde tijd: 37’89. Marrit Fledderus werd vijfde in 37’90.

Klik hier voor de volledige uitslag van de eerste 500 meter dames

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s