Bart Hoolwerf en Irene Schouten winnen NK Mass Start

Bart Hoolwerf en Irene Schouten hebben zondag in Heerenveen het NK Mass Start op hun naam geschreven. Voor Hoolwerf is het de eerste nationale titel. Irene Schouten werd voor de achtste keer Nederlands kampioene Mass Start.

Heren

Bart Hoolwerf

Bij de heren lag het tempo de hele wedstrijd hoog waardoor ontsnappen onmogelijk was. In de laatste ronde reed Jan Blokhuijsen op kop met Bart Hoolwerf in zijn kielzog. In de eindsprint maakte Blokhuijsen een misser waardoor hij uit balans raakte.Hoolwerf kon daarvan profiteren en pakte de overwinning. Victor Ramler sprintte achter Blokhuijsen naar het brons.

Volledige uitslag

Dames

Bij de vrouwen bleef het peloton ook lang bij elkaar. Er waren enkele kleine ontsnappingen door Maya de Jong en Esther Kiel. Die werden al snel geneutraliseerd. Daarna voerde Team Worldstream het tempo op met Gioya Lancee aan kop. Zij ging te vroeg de sprint aan waarna Irene Schouten en wereldkampioene Marijke Groenewoud samen een gaatje konden slaan. Schouten sprintte op vertrouwde wijze naar de nationale titel, Groenewoud eindigde achter haar als tweede. Evelien Vijn won de sprint van het peloton en pakte brons.

Volledige uitslag

Advertentie

Een gedachte over “Bart Hoolwerf en Irene Schouten winnen NK Mass Start

  1. Mass Start er ook nog bij voor Irene Schouten lees ik, powervrouw! Ook complimenten aan de andere schaatsers, soms zit het mee en soms zit het tegen, maar respect voor jullie allen -x-

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s