Derde nationale titel Leerdam op 1000 meter in baanrecord

Jutta Leerdam heeft zondag in Heerenveen bij de NK Afstanden voor het derde achtereenvolgende jaar de nationale titel op de 1000 meter veroverd. De sprintster van Team Worldstream reed met 1:13.15 bovendien op formidabele wijze het baanrecord van Brittany Bowe uit de boeken.

Ik voelde dat ik het kon, ” vertelde Leerdam na haar race. ”Maar tijdens de eerste anderhalve ronde was ik veel te gehaast. Ik dacht: wat ben ik aan het doen? Ik had niet verwacht dat het goed genoeg zou zijn voor een baanrecord. Ik raakte ze niet lekker. Daarom denk ik dat het nog veel harder kan want ik rij hier nu ineens een baanrecord zonder dat ik het zelf in de gaten heb.”

In de slipstream van Leerdam reed Femke Kok in Thialf naar het zilver met 1:14.16. Veterane Ireen Wüst liet vooraf al weten dat ze vooral wilde genieten van de wedstrijd. Dat lukte uitstekend. Met 1:14.42 pakte ze het brons.

Marrit Fledderus zette met 1:14.70 een mooi persoonlijk record op de klok, goed voor de vierde plaats. Antoinette de Jong kwam als vijfde over de streep in 1:14.76.

Leerdam, Kok, Wust, Fledderus en De Jong mogen van start gaan bij de eerste serie wereldbekerwedstrijden van het nieuwe seizoen.

Regerend Olympisch kampioene Jorien ter Mors kwam al niet echt uit de verf op de 500 meters. Ze is pijnvrij na een knie-operatie enkele seizoenen geleden maar dat vertaalt zich nog niet op het ijs. Met 1:15.26 werd ze achtste. Geen World Cups dus voor Ter Mors.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1000 meter dames

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s