Kai Verbij ook Nederlands kampioen op 1000 meter

Kai Verbij verkeert vroeg in het seizoen al in een uitstekende vorm. Na de nationale titel vrijdag op de 500 meter zette de sprinter van Jumbo Visma zondag ook het Nederlands kampioenschap op de 1000 meter op zijn naam. Het is voor het eerst dat Verbij de dubbel pakt bij de NK Afstanden.

Kai Verbij verbaasde zichzelf afgelopen weekend, zo vertelde hij na afloop. In de trainingen liep het tot nu toe nog niet bepaald lekker: ”Daar was ik wel onzeker over. Het kon alle kanten op. Daarom is dit zeker niet verkeerd. Ik ben er heel erg blij mee. Er zaten nog wel wat schoonheidsfoutjes in. Dus het kan nog harder.”

Met 1:07.69 was Verbij te snel voor Hein Otterspeer die het zilver pakte in 1:07.82. Thomas Krol reed in 1:07. 87 naar het brons.

Kjeld Nuis pakte net naast de prijzen met de vierde tijd (1:07.88). Merijn Scheperkamp verbaasde niet alleen zichzelf maar ook vriend en vijand met een persoonlijk record van 1:08.10. De vijfde tijd is goed voor een wereldbekerticket op de 1000 meter. Daar staat hij aan de start met Verbij, Otterspeer, Krol en Nuis.

Klik hier voor de volledige uitslag 1000 meter heren

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s