Irene Schouten wint ook 5000 meter in baanrecord

Na de nationale titel op de 3000 meter heeft Irene Schouten zondag in Heerenveen ook de 5000 meter op haar naam geschreven. En net als zaterdag deed ze dat in een fantastisch baanrecord van 6:45’69. Daarmee pakte ze net als teamgenoot Bergsma de dubbel op de lange afstanden. Schouten deed dat zelfs voor het tweede jaar op rij.

Het baanrecord was niet zozeer het doel vertelde Schouten achteraf: ”Met Jillert had ik afgesproken om het eerst een paar ronden aan te kijken. In het begin ging het niet heel makkelijk maar toen ik de 31’ers in ging voelde ik dat het mogelijk was.”

Het zilver op de 5000 meter ging verrassend naar Sanne in ’t Hof. De rijdster van gewest Fryslan zette 6:57.63 op de klok, daarmee scherpte ze haar persoonlijk record aan met maar liefst 8 seconden.

Carlijn Achtereekte won het brons in 7:00.50. Joy Beune viel met 7:01’92 net naast het podium

Regerend Olympisch kampioene Esmee Visser kon op de 5000 meter nog geen indruk maken. Ze is op de weg terug en reed volledig haar eigen race in de achterhoede: zevende in 7:05.19.

Ook bij de nummer twee van vorig jaar, Reina Anema, ging het niet vanzelf in Thialf. Ze reed met 7:05’63 de negende tijd.

Antoinette de Jong meldde zich eerder al af voor de 5 kilometer.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 5000 meter dames

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s