Zevende nationale titel voor Jorrit Bergsma op 10 kilometer

Jorrit Bergsma heeft zondag in Heerenveen zijn zevende nationale titel op de 10 kilometer binnen gehaald. Vrijdag won de Fries ook al de 5000 meter. Het is voor het eerst dat hij erin slaagt om bij een NK Afstanden de dubbel te pakken.

Bergsma kwam over de streep in 12:39.67 na 25 ontspannen rondjes. Halverwege kon hij versnellen naar rondjes 29 om te finishen met een rondetijd van 28.7. Een fenomenale prestatie, zeker gezien het drukke weekend dat hij afwerkt met de 5 en 10 kilometer bij de nationale titelstrijd, de marathon in Enschede en later op de zondag nog de Mass Start. Ga er maar aan staan!

”Naar omstandigheden liep het goed”, vertelde de schaatser van Team Zaanlander na afloop.Het is een heel druk weekend dus ik heb toch wel wat last van verzuring.” Het wereldrecord van Nils van der Poel aanvallen zat absoluut niet in de planning: ,,We zijn nog in opbouw voor de rest van het seizoen. Ik koop er niks voor om mezelf kapot te rijden. De focus ligt op de Spelen, daar moeten we presteren. Ik denk dat het nog beter kan, dus van te vroeg pieken is absoluut geen sprake. Onderhand hoor ik bij de veteranen, ik heb veel ervaring maar ik ben ook heel vaak de fout in gegaan. Diezelfde fouten maak ik nu niet meer.”

Patrick Roest reed duidelijk met de rem erop. Hij liet zich niet gek maken door de prestatie van Bergsma. Bleef keurig in de 30’ers rijden en sloot af met een rondje 29’8. Een uitstekende 10 kilometer met de tweede tijd van 12:48.05.

Titelverdediger Marwin Talsma reed tegen Bergsma ook een heel solide 10 kilometer. Hij zette een persoonlijk record op de klok van 12:50.91. Goed voor het brons.

Marcel Bosker noteerde met 13:04’26 de vierde tijd.

Sven Kramer meldde zich zondagochtend af voor de 10 kilometer. Zaterdagavond deed hij wel mee aan de marathon in Enschede als ‘trainingsprikkel’.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 10000 meter heren

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s