Krol en Verbij zeker van Winterspelen, Otterspeer kan grote kans debuut maken

Vooraf was al duidelijk dat de 1000 meter heren een enorm slagveld zou worden bij het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Heerenveen. En een slagveld dat werd het! Met als glorieuze winnaar Thomas Krol, Kai Verbij als verdienstelijke runner-up en Hein Otterspeer als lachende derde. Regerend Olympisch kampioen Kjeld Nuis viel met de vierde tijd jammerlijk buiten de boot.

Thomas Krol was met 1.07.24 de rapste in Thialf. Ook de nummer twee, Kai Verbij heeft zich met de tweede tijd van 1.07.48 automatisch geplaatst voor de Winterspelen. Voor Thomas Krol is het zijn Olympisch debuut.

Hein Otterspeer versloeg in een rechtstreeks duel Kjeld Nuis. Met 1.07.52 was Otterspeer sneller dan dan de 1.07.64 die Nuis op de klok zette. De derde plaats van Otterspeer geeft hem zo goed als zeker recht op een ticket naar Beijing. De 33-jarige sprinter zou daar dan zijn debuut maken.

Kjeld Nuis eindigde als vierde en kan zijn olympische titel op de 1000 meter dus niet verdedigen in Beijing. Hij heeft donderdag nog wel een kans om zich te plaatsen voor de 1500 meter. Ook op die afstand is Nuis de regerend Olympisch kampioen.

In totaal mogen er negen mannen naar Beijing. Bij de mannen zijn Patrick Roest, Jorrit Bergsma, Thomas Krol en Kai Verbij al zeker van de Spelen. Ook Merijn Scheperkamp die maandag de 500 meter won is zo goed als zeker van een ticket.

Dai Dai N’tab, Sven Kramer en Hein Otterspeer moeten nog even afwachten. De kans is groot dat ook zij naar Beijing mogen. Pas wanneer alle afstanden verreden zijn, worden de startbewijzen verdeeld. De KNSB heeft het recht om een schaatser die zich niet individueel geplaatst heeft, toch aan te wijzen voor de ploegenachtervolging of de massastart.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1000 meter heren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s