Loting WK Allround Hamar, zondag 6 maart 2022

Zondag 6 maart is de laatste dag van de WK Allround 2022 in Hamar.

Pakken Patrick Roest en Irene Schouten de wereldtitels? Of lukt het Nils van der Poel en Miho Takagi om de Nederlanders van het goud af te houden? En kan Antoinette de Jong het Schouten en Takagi nog lastig maken?

De wedstrijden beginnen zondag om 14.00 uur in het Vikingskipet.

Startlijsten WK Allround 2022 Hamar

Klik hier voor de loting 1500 meter dames (14.00u) (meeschrijflijst) Nieuwe versie!

Klik hier voor de loting 1500 meter heren (14.44u) (meeschrijflijst) Nieuwe versie!

Klik hier voor de loting 5000 meter dames (15.31u) (meeschrijflijst)

Klik hier voor de loting 10000 meter heren (16.21u) (meeschrijflijst)

Berichtenservice

Wil je een e-mail of appje ontvangen als er lotingen/startlijsten beschikbaar zijn? Meld je dan aan voor de Schaatsgekkies berichtenservice.

Waardeert u ons werk? Doe een eenmalige donatie!

Leuk dat je gebruik maakt van onze Startlijstenservice. Deze service is gratis. Wil je toch jouw waardering laten blijken voor ons werk? We zijn blij met elke donatie. Het bedrag kun je zelf aanpassen. Dankjewel!

Of scan de QR-code:

Televisie en livestream

De WK Allround wordt live uitgezonden op televisie door de NOS. Zondag vanaf 13.10 uur op NPO1 in de regulieren uitzending van Studio Sport.

De wereldkampioenschappen zijn ook via een livestream te volgen op NOS.nl of op https://www.schaatsen.nl/live/

Advertentie

3 gedachten over “Loting WK Allround Hamar, zondag 6 maart 2022

    1. Omdat de slotafstand (5 km vrouwen, 10 km mannen) erg veel tijd in beslag neemt mogen slechts acht schaatsers deelnemen aan de langste afstand. Dit zijn niet noodzakelijk de beste acht van het klassement over de eerste drie afstanden. Er wordt gekeken naar het algemeen klassement over de eerste drie afstanden en het klassement op de een na langste afstand (3000 meter voor vrouwen en 5000 meter voor mannen). Van elke schaatser telt de beste van deze twee klasseringen. De beste acht hiervan doen mee aan de slotafstand. Op deze manier wordt voorkomen dat een schaatser met een slechte sprint, maar een hele goede lange afstand die net buiten de top acht staat zich niet plaatst voor de laatste afstand, terwijl een schaatser met een goede sprint, maar een hele slechte lange afstand die nog net wel in de top acht staat dan wel mag rijden.

      Like

  1. Klasse dat het de dames is gelukt ondanks het beschamende optreden van op alle fronten falende bondscoach Coopmans. Het is me een volledig raadsel waarom deze totaal oninspirerende, stuurloze, beleidsarme, machteloze man als coach is aangesteld en nog meer waarom hij wordt gehandhaafd

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s