Sven en Ireen nemen afscheid en Krol wint wereldbeker 1000m

Zaterdag 12 maart 2022 stond vooral in het teken van het afscheid van schaatsiconen Sven Kramer en Ireen Wust. In een bomvol Thialf kregen zij aan het eind van de dag een grandioos afscheid aangeboden dat zijn weerga niet kende. Alles en iedereen was zwaar onder de indruk, de twee schaatshelden zelf nog het meest .. Bekijk hier een verslag van het afscheid.

Uiteraard werd er ook nog gewoon geschaatst zaterdag in Thialf. Bij de mannen schreef Kjeld Nuis de laatste wereldbekerwedstrijd op de 1000 meter op zijn naam. Met 1.08.05 versloeg Nuis Olympisch kampioen Thomas Krol die 1.08.24 op de klok zette. Hein Otterspeer schaatste in 1.08.70 naar het brons.

Kjeld Nuis wint de 1000 meter in Heerenveen.

Wereldbeker 1000 meter voor Thomas Krol

Thomas Krol stak de World Cup 1000 meter seizoen 2021/2022 in zijn zak. Nuis pakte daar het zilver, Hein Otterspeer het brons. Krol was afgelopen seizoen het snelst in Stavanger en Salt Lake City.

Bekijk hier de eindstand wereldbeker 1000 meter heren.

Nils van der Poel wint wereldbeker lange afstanden

De wereldbeker lange afstanden (5.000 en 10.000 meter) ging bij de mannen aan het eind van de dag mee naar Zweden. Nils van der Poel sloot zijn schaatscarriére in een uitverkocht Thialf af met de winst op de laatste 5 kilometer van het seizoen in 6.08.81. Daarmee was hij bijna 6,5 seconde sneller dan de Belg Bart Swings. De Italiaan Davide Ghiotto werd derde in 6.19.38. Jorrit Bergsma, Marwin Talsma en Marcel Bosker sloten het seizoen af op de 6e, 7e en 8e plek.

Bekijk hier de eindstand wereldbeker lange afstanden heren.

Dames

Ireen Wust sloot de laatste 1500 meter van haar schaatsloopbaan af met een vierde plaats. Ze kwam in actie tegen Miho Takagi die zowel de laatste schaatsmijl van het seizoen als de wereldbeker won. De Japanse noteerde in Thialf 1.53.32 waarmee ze Antoinette de Jong (1.54.33) en de Noorse Ragne Wiklund (1.54.75) versloeg. Het verschil met Ireen Wust was slechts twee honderdsten (1.54.77).

Antoinette de Jong komt zondag niet meer in actie. Zij testte zaterdag na de wedstrijd positief op corona.

Bekijk hier de eindstand wereldbeker 1500 meter dames.

Op de 500 meters worden de World Cups zondag pas verdeeld. Zaterdag was de Amerikaanse Erin Jackson te snel voor Femke Kok en Nao Kodaira. Bij de mannen zegevierde de Japanner Tatsuya Shinhama voor Laurent Dubreuil en Wataru Morishige.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s