Leerdam en Schouten besluiten World Cup Calgary met goud

Op de laatste dag van de World Cup in Calgary hebben Jutta Leerdam en Irene Schouten allebei goud behaald op hun favoriete onderdeel. Leerdam won met ruime voorsprong de 1000 meter. Schouten reed in een perfecte samenwerking met Marijke Groenewoud naar het goud op de Mass Start.

1000 meter

Jutta Leerdam haalde zondag met een razendsnelle 1.12.53 haar vierde wereldbekeroverwinning van dit seizoen op de 1000 meter binnen. Vier uit vier, een fenomale prestatie voor de 23-jarige Nederlandse die naar eigen zeggen ‘bepaald niet fit’ aan de start verscheen. Op zaterdag had ze nog last van hevige menstruatieklachten, zo vertelde ze in een interview met de NOS.

Antoinette Rijpma-de Jong haalde het podium net niet maar klokte wel weer een persoonlijk record: 1.13.61.

Bekijk hier de volledige uitslag van de 1000 meter dames.

Bij de mannen ging de overwinning op de 1000 meter naar de 18-jarige Jordan Stolz. De junior hield met een indrukwekkende 1.06.72 Thomas Krol van het lijf. Krol behaalde zondag met 1.07.16 wel zijn eerste zilveren wereldbekermedaille van het seizoen. Wederom een bewijs dat de Olympisch kampioen de weg terug naar boven gevonden heeft. Kjeld Nuis won overigens de 1000 meter in de B-groep in 1.07.45.

Bekijk hier voor de volledige uitslag van de 1000 meter heren.

Mass Start

Irene Schouten en Marijke Groenewoud werkten zondag in Calgary weer perfect samen om het zoveelste wereldbekergoud op de Mass Start te veroveren. Groenewoud deed uitermate goed kopwerk waarna Schouten in de laatste ronde vanuit een zetel op de finish af kon gaan. Ivanie Blondin sprintte nog mee maar was kansloos. Groenewoud pakte het brons.

Bekijk hier de volledige uitslag van de Mass Start dames

Bij de mannen moest Jorrit Bergsma het in de finale alleen opknappen. Bart Hoolwerf wist zich eerder op de zondag niet te plaatsen via de halve finale. Bergsma deed nog een dappere poging om weg te rijden maar werd teruggehaald door het peloton. Olympisch kampioen Bart Swings kwam als winnaar over de streep.

Bekijk hier de volledige uitslag van de Mass Start heren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s