Leerdam en Otterspeer winnen NK Sprint 2023

Jutta Leerdam en Hein Otterspeer zijn Nederlands kampioen sprint 2023! Voor Leerdam is het de derde keer dat ze de nationale sprinttitel op haar naam zet. Hein Otterspeer mag zich voor de vierde keer de beste sprinter van Nederland noemen.

Dames

Jutta Leerdam zette woensdag Thialf helemaal op z’n kop. Ze herhaalde namelijk nog eens haar kunstje van dinsdag toen ze het baanrecord op de 1000 meter verbeterde naar een tijd onder de 1.13. Een dag later deed ze er nog een schepje bovenop met opnieuw een aanscherping van haar eigen wereldrecord laaglandbaan Dat staat nu op de onwaarschijnlijke tijd van 1.12.80 .. fenomenaal!

Op de tweede 500 meter legde Leerdam al een solide basis voor de nationale sprinttitel met de winst in 37.18. Femke Kok noteerde de tweede tijd met 37.32 en zag haar achterstand in het tussenklassement dus nog verder oplopen. Door de waanzinnige prestatie van Leerdam werd ze in de eindrangschikking zelfs op bijna 3 seconden gezet.

Marrit Fledderus eindigde op de derde plek in het klassement op meer dan 6 tellen achter Leerdam. Een bizar groot verschil met de Nederlands kampioene sprint!

Jutta Leerdam, Femke Kok en Marrit Fledderus staan aan de start van de EK Sprint volgend weekend in Hamar.

KLASSEMENT DAMES NK SPRINT 2023

Heren

Bij de mannen kende het nationale sprintkampioenschap wel een spannende ontknoping. Hein Otterspeer ging na drie afstanden aan de leiding met 0,35 seconden voorsprong op de nummer twee Merijn Scheperkamp. Op de afsluitende 1000 meter kwamen ze tegen elkaar in actie. De 34-jarige Otterspeer klopte zijn pas 22-jarige tegenstander en behield de koppositie in het klassement.

Kai Verbij stond na drie afstanden derde in de rangschikking. Die plek wist hij te behouden ondanks een mindere 1000 meter op woensdag in 1.08.08. Janno Botman kwam maar 5 honderdsten tekort om Verbij van het podium te stoten.

Kjeld Nuis won de tweede 1000 meter in 1.07.39. Thomas Krol noteerde de tweede tijd met 1.07.64. In het klassement speelden zij geen rol van betekenis. Dai Dai N’tab werd bij de start van de tweede 500 meter uit het toernooi geschoten na twee keer vals.

Nuis, Krol en N’tab zijn er dus niet bij in het Noorse Hamar. Daar staan namens Nederland Hein Otterspeer, Merijn Scheperkamp en Kai Verbij op het ijs.

KLASSEMENT HEREN NK SPRINT 2023

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s