Wüst vindt nieuwe geldschieter!

Ireen Wust olympisch kampioen 1500 meter PyeongChang 2018

De oplettende Instagram-volgers van Ireen Wüst hadden het al een beetje kunnen aflezen aan de foto die de Brabantse vorige week plaatste: De drie Musketiers! #hijgaatlekker #inzell #schaatsen #lol  schreef ze er als commentaar bij. De foto ademt ontspanning uit. Ontspanning dat er nu eindelijk een sponsor is opgestaan voor de vijfvoudig Olympisch kampioene. Investeringsmaatschappij Infestos gaat de komende vier seizoenen in zee met Wüst, zo is te lezen op de website van het bedrijf.

Van Beek, Wust en Visser drie musketiers

(Foto Instagram: schaatsmaatjes Lotte van Beek, Ireen Wust en Esmee Visser)

In het kielzog van Wüst hebben ook Esmee Visser, Lotte van Beek, Jos de Vos, Marcel Bosker, Louis Hollaar en Marwin Talsma onderdak gevonden bij Infestos. Peter Kolder gaat aan de slag als hoofdcoach. En niemand minder dan Gerard Kemkers, oud-coach van Ireen Wust, gaat zich per 1 november bemoeien met het talententprogramma.

Schaatsminnend Nederland hield maandenlang de adem in. Hoe kon het toch bestaan dat toppers als Wüst en kersvers Olympisch kampioene op de 5000 meter Esmee Visser nog steeds zonder sponsor zaten?

De 32-jarige Wüst kreeg in maart plompverloren te horen dat maatschappij Justlease niet met haar verder wilde. Met elf medailles is ze de meest succesvolle Nederlandse Olympiër aller tijden. Maar haar leeftijd speelde parten. En haar palmares was kennelijk toch niet indrukwekkend genoeg om een sponsor te interesseren. Hoe dan??

Tot Infestos wakker werd. Woordvoerder Frank van Roij: ,,De schaatssport is een vliegende start van ons traject om talent te ondersteunen in de sport en daarbuiten. Ireen Wüst is het boegbeeld van onze ploeg en een voorbeeld voor de talenten in het team.”

De naam van de nieuwe schaatsploeg is nog niet bekend.

Bron: Infestos.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s