Leenstra stopt met schaatsen

Marrit LeenstraJammer. Echt jammer. Maar begrijpelijk, zeer begrijpelijk. Marrit Leenstra (29) stopt met schaatsen. Ze wil zich volledig op haar studie gaan richten, zegt ze .. 😉

Ik denk dat er meer speelt. Leenstra is getrouwd met de Italiaanse oud-schaatser Matteo Anesi en als je het mij vraagt zijn die twee toe aan kinderen. Ik weet het niet zeker natuurlijk, dus hang me er niet aan op, maar dat zegt mijn onderbuikgevoel ..

Ik vind het – naast Jorrit & Heather Bergsma – overigens één van de sympathiekste schaatskoppels ooit, maar dat geheel terzijde .. Ik zou het ze dus van harte gunnen.

Uiteraard heeft Schaatsgekkies Marrit om een reactie gevraagd op onze voorgevoelens. Misschien is het wel de grootste onzin die ze ooit gelezen heeft. Dan zullen we dat hier uiteraard melden!

Marrit Leenstra-Anesi, zoals ze dus volledig heet, won dit jaar individueel brons op de 1500 meter bij de Olympische Winterspelen in PyeongChang. Op de ploegenachtervolging pakte ze dit jaar Olympisch zilver. In 2014 in Sochi was dat goud.

In december 2017 verbrak Leenstra het Nederlands record op de 1500 meter, dat lange tijd op naam stond van Ireen Wüst. Hieronder een overzicht van haar persoonlijke records:

marrit leenstra pr

(Bron: wikipedia.nl)

(Foto boven: enie.nl)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s