Deventer heeft Wall of Fame

IJsbaan De Scheg in Deventer heeft sinds zaterdag een eigen Wall of Fame. Dertien schaatsiconen die ‘Deventer’ als thuisbaan hadden hangen aan de muur. Wat een prachtig initiatief om de schaatsjeugd van nu te inspireren!

Het rijtje namen is indrukwekkend: Stien Kaiser, Lotte van Beek, Jan Smeekens, Jan Bos, Stefan Groothuis, Annie Borkink, Mark Tuitert, Ronald Mulder, Michel Mulder, Ans Schut, Carlijn Achtereekte, Erben Wennemars en Gerard van Velde.

De Wall of Fame werd geopend door Stefan Groothuis. Op Facebook schreef hij: ,,Vanavond mocht ik de Wall Of Fame onthullen in De Scheg. 13 kampioenen die allemaal hun roots in Deventer hebben. Zeer vereerd om dit te mogen doen en er zelf ook tussen te hangen!”

Ook Mark Tuitert zette trots zijn foto op Instagram: ,,Mijn plakkaat aan de Wall of Fame langs mijn thuisbaan @descheg 🙏. Alle kampioenen die opgegroeid zijn op de ijsbaan in Deventer krijgen een mooi plekje op de muur. Er zijn nog lege plekken voor al het jonge talent dat eraan komt… 💪 Zoals ik opkeek naar de generatie voor mij met oa. Bos, Wennemars, V. Velde, zo kan de jeugd zich ook optrekken aan de kampioenen van toen en nu. 25 jaar oud is de Scheg nu. Ik begon dus 25 jaar geleden met schaatsen. Dankbaar dat ik als olympisch kampioen hier aan de muur hang!

Erben Wennemars: ,,Vanaf vandaag zal iedereen die de scheg in Deventer binnenloopt weten dat dit de plek is waar heel veel schaatskampioenen hebben leren schaatsen. Ik hoop dat het de jeugd mag inspireren om groot te denken en dat ze zich realiseren dat grote kampioenen gevormd zijn op ijsbaan waar zij nu met hun vrienden schaatsen.”

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s