Ter Mors dit seizoen niet in actie

IKO-Jorien-S2 Timsimaging
Foto Timsimaging via Team IKO

Wat een pech! Jorien Ter Mors kan vanwege een knieblessure het komende schaatsseizoen vergeten. Het boegbeeld van Team IKO zal deze maand nog geopereerd worden en voor het herstel staat vier tot zes maanden.

De drievoudig Olympisch kampioen kampt sinds 2017 met een knieblessure die langdurig onder controle kon worden gehouden. Ook tijdens de laatste Olympische Spelen van Pyeongchang had de winnares van o.a. de Olympische 1.000 meter te maken met de knieklachten. Nu is echter gebleken dat operatief ingrijpen noodzakelijk is als de regerend wereldkampioene sprint over vier jaar in het Chinese Peking nogmaals Olympisch kampioen wil worden. 

Ter Mors zal tijdens haar revalidatie wel bij Team IKO betrokken blijven. Ze gaat onder andere haar ervaring overbrengen op de overige sporters van Team IKO zoals Letitia de Jong, Jutta Leerdam en Suzanne Schulting. 

‘Wij vinden het ontzettend spijtig dat Jorien komend seizoen op het ijs niet kan laten zien tot waartoe ze in staat is,’ aldus Ten Hove van Team IKO. ‘Wij zijn er echter van overtuigd dat ze na deze operatieve ingreep en zonder knieklachten nog veel sterker zal terug komen. Wij zullen met ons team, sponsoren, staff en medische begeleiding ook in de komende moeilijke periode er voor haar zijn.’

Jorien Ter Mors: ‘Ik baal ontzettend dat ik dit seizoen geen wedstrijden kan rijden, maar op dit moment is voor de lange termijn een operatie gewoon het beste. Ik ben heel blij met de steun van Team IKO en heb er vertrouwen in dat ik sterker terug zal komen.’

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s