Programma WK Allround 2019 Calgary

WK Allround Calgary afbeelding homepage

We naderen het einde van het schaatsseizoen 2018/2019. Nog twee belangrijke wedstrijden staan er op het programma: op 9 en 10 maart de finale van de World Cup in Salt Lake City (met grote kans op wereldrecords) en dit weekend het allerlaatste WK Allround ‘oude stijl’ in Calgary.

De Internationale Schaatsbond gaat vanaf volgend jaar in de even jaren het WK Allround combineren met het WK Sprint. En in de oneven jaren wordt er alleen een WK Afstanden georganiseerd .. Extra reden dus om te genieten van dit historische allroundkampioenschap!

Slagen de regerend wereldkampioenen allround Patrick Roest en Miho Takagi er in om hun titels te prolongeren in de Olympic Oval? Het belooft in ieder geval een mooie strijd te worden want Nederland heeft sterke ijzers in het vuur. Behalve Patrick Roest komen Sven Kramer en Douwe de Vries in de arena. Bij de dames komen Ireen Wüst, Antoinette de Jong en Carlijn Achtereekte op het ijs tijdens het WK Allround.

De wedstrijden beginnen beide dagen om 20.00 uur Nederlandse tijd. Dit heeft te maken met het tijdsverschil. In Calgary is het 8 uur vroeger dan bij ons.

Het programma van het WK Allround ziet er als volgt uit:

Zaterdag 2 maart

500 meter dames

500 meter heren

3000 meter dames

Eerbetoon aan Christine Nesbitt

5000 meter heren

Klik hier voor de startlijsten van zaterdag 2 maart

Zondag 3 maart

1500 meter dames

1500 meter heren

5000 meter dames

10000 meter heren

Huldiging wereldkampioenen allround 2019

Klik hier voor de startlijsten van zondag 3 maart

Loting

De loting voor de eerste dag van het WK Allround vindt vrijdag 1 maart plaats. Bij is dat om 3.30 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag. Zodra de startlijsten beschikbaar zijn kunt u ze via onze website downloaden.

Berichtenservice

Wil je snel op de hoogte zijn van het laatste schaatsnieuws, lotingen en uitslagen? Meld je dan aan voor onze berichtenservice: https://schaatsgekkies.nl/berichtenservice/

Daar lees je ook hoe je je kunt aanmelden voor onze appservice (je ontvangt een appje als er startlijsten beschikbaar zijn) of lid kunt worden van de Schaatsgekkies groepsapp. Leuker kunnen we schaatsen niet maken, wèl gezelliger ;-).

Advertentie

2 gedachten over “Programma WK Allround 2019 Calgary

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s