Canadees Laurent Dubreuil wereldkampioen 500 meter

Canada heeft na Jeremy Wotherspoon weer een wereldkampioen op de 500 meter. Zijn naam: Laurent Dubreuil. De sprinter zette vrijdag bij de WK Afstanden in Heerenveen na de snelste opening (9’54) ook de winnende tijd op de klok van 34’39.

Pavel Kulizhnikov is zijn wereldtitel dus kwijt aan de Canadees. De ‘Rus’ – die onder neutrale vlag meedoet aan de WK –  had een missertje bij de start maar kon in de ronde wat goedmaken om te finishen in 34’54. Goed voor het zilver. Kulizhnikov kon jagen op zijn directe tegenstander Ronald Mulder die ook een snelle opening had van 9’55 maar uiteindelijk finishte in de vijfde tijd van 34’69.

Dai Dai N’tab reed in 34’62 naar het brons in Thialf. Kai Verbij noteerde de vierde tijd met 34’67. Ronald Mulder werd zoals gezegd vijfde.

Klik hier voor de volledige uitslag 500 meter heren

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s